Genieten in Gent

weekend gent
De mooiste daken vind je in Gent

Of ik zin had in een weekendje Gent? Vaneigens! Wat de meesten associëren met een lawaaierige studentenstad, is zoveel meer dan dat. Je neus verbranden en nat worden tot op je onderbroek, in Gent kan het allemaal.

Ik geef je de beste tips mee voor een bloedhete zomerdag of druilerige herfstdag (nogmaals; we zitten tenslotte in België). En hoewel ik het begrijp dat je na de ellenlange lockdown die vakantie in eigen land beu bent, moet je deze alles biedende stad echt eens een kans geven. België zit vol met schone parels, en Gent is daar zeker eentje van.

beste boutiek hotel gent
Ik sliep in het wondermooie B&B Hotels in Gent – een boetiek hotelletje waar je je direct thuis voelt.

België op z’n best

Het lief en ik spendeerden twee dagen in Gent. De eerste dag zegenden de weergoden ons met prachtig weer; 27°C, een zuchtje wind en een stralende zon. I-de-aal weer om een citytripje te doen. Wij amuseerden ons (lees: ik sleurde mijn lief naar alle winkels, tot zijn groot jolijt) in de vele winkelstraten (de Voldersstraat, Veldstraat en de Serpentstraat), gingen heerlijk lunchen bij Pain Perdu (Walpoortstraat 9) en maakten een aangename stadswandeling (het lief was de winkels beu). Bij Oudburg waan je je zowaar in het Venetië van Oost-Vlaanderen; terrasjes onder een treurwilg langs de Leie. Gezien we beiden studenten on a budget zijn dineerden we er zelf niet, maar moest je iets minder on a budget zijn zou ik het zeker wel aanraden. Bij warm zomerweer hoort natuurlijk een cocktail (of meerdere). Daarvoor moet je bij Missy Sippy zijn. Daar smaken de cocktails even goed als de live jazzmuziek klinkt. 

En we gaan nog niet naar huis!

Gent heeft genoeg te bieden om er meerdere dagen te spenderen. Dat betekent overnachten! Check ook unieke plekken om te slapen in de Azoren, om nog meer coole slaapplaatsen te ontdekken. Deze keer sliepen we bij B&B hotels; een hotel midden in de winkelstraat (kom op, we weten allemaal hoe handig dat is). Een ongedwongen, laid-back maar toch heel goed verzorgd hotel. Hoewel het hotel dus precies in het centrum ligt, heb je geen last van straatlawaai (Gent blijft uiteraard wel een studentenstad). Het ontbijt (mèt pancakemachine!) was ook een waar genoegen, naast het feit dat we ons oversliepen en dus aan sneltempo moesten ontbijten – oeps. Een aangename en huiselijke sfeer, een zacht bed en een zalig ontbijt: wa wilde mier?

bb hotels gent waar overnachten
Knapperige croque-monsieurs, een tof terras en coole graffiti – het recept voor Pain Perdu

NatgereGENT(d)

België zou België niet zijn zonder af en toe een hittegolf (ijsje, anyone?) of een regenbui of 27. Die regenbuien kregen we op dag 2 over onze appel. Gelukkig kan je je in Gent ook in de regen goed amuseren. Bezoek de Sint-Baafskathedraal, met al zijn pracht en praal. Kleine sidenote; om het Lam Gods te bezichtigen moet je betalen. Zo christelijk ingesteld zijn we nu ook weer niet, vandaar dat we het enkel bij een bezoekje aan de kathedraal hielden. Ook bezochten we de Sint-Niklaaskerk. Hier gooien ze het over een andere boeg. In deze kerk vindt namelijk momenteel de ‘Inside Dali’ expo plaats. Wat mij betreft de ideale manier om de regen te ontvluchten. 

gent kathedraal bezoeken
Een impressie van de Dali-expo, zeker een bezoekje waard! (Vooral in de regen)

As you can see heeft Gent écht veel meer te bieden dan de Overpoort. Ook al waren we verbrand en nat tot op onze onderbroek, we hadden de tijd van ons leven. Zin om nog eens toerist te spelen in eigen land? Breng dan zeker een bezoekje aan Gent. ‘k Zie eu geere, Gent, tot de volgende!

Deze trip is in samenwerking met B&B Hotels.

By Lena Joris

Lena speaking. Iets meer dan een anderhalve meter vol kattenliefde, sokkenverzamelwoede en een paprikachipsverslaving. En Disneyfan (nee, ge zijt daar zelf te oud voor).